Offerte aanvragen

Airco verwarming, hoe zit dat?

Een split airco biedt de mogelijkheid een woning of een bepaalde ruimte zonder gebruik van gas te verwarmen. Met andere woorden je gaat je huis verwarmen met airco. Je gebruikt als het ware je airco als verwarming. Op deze manier werkt een split airco als een warmtepomp op elektriciteit, maar zonder dat er een kostbare warmtepomp aangeschaft hoeft te worden. Aangezien elektra veel goedkoper is dan gas (centrale verwarming), kan er op deze manier veel geld worden bespaard op de energierekening. Zijn er zonnepanelen aanwezig, dan is de besparing nog groter.

Zo bespaar je met een split airco in de wintermaanden aanzienlijk op jouw energierekening. De maandelijkse lasten gaan omlaag. Het is zelfs mogelijk om tot wel 60 procent op de energierekening te besparen. De elektriciteitsrekening kan zelfs helemaal op nul terecht komen, als er zonnepanelen aanwezig zijn. Soms is er zelfs sprake van een overschot aan zonnestroom.

Voordelen airco verwarming:

  • comfortabele warmte in een ruimte
  • werkt als een warmtepomp
  • geen gebruik van gas
  • gebruik van elektra
  • besparen op energierekening
  • volledig benutten van zonnewarmte met zonnepanelen
Benieuwd naar de prijzen?

Waar rekening mee houden als je wilt verwarmen met airco?

We hebben nu een aantal voordelen opgesomd als het gaat om je woning verwarmen met airco, maar er is meer! Een airco blaast lucht. Of dit nu warm of koude lucht is dat maakt niks uit. Dit is wat een airco doet. Wanneer jij wilt gaan verwarmen met airco, zal de airco dus warme lucht gaan blazen. Nu kun je denken dat dit tocht veroorzaakt, maar dat is dus niet zo. Omdat de warme lucht zich namelijk heel langzaam verplaatst zal dit niet ervaren worden als tocht. Verder maakt onze airco gebruik van een extreem stille modus. Wanneer je gaat verwarmen met airco profiteer je dus van nog minder geluid, dan wanneer je je huis wilt verwarmen met een CV ketel. Wanneer je met een airco gaat verwarmen profiteer je dus niet alleen van een lagere energierekening, maar ook van optimaal wooncomfort!

Verwarmen met airco kosten

Ook niet onbelangrijk is wat het nu precies kost zo’n airco verwarming. Je kunt rekening houden met zo’n 1 KW per uur. Dit betekent dat de kosten voor je airco verwarming op zo’n 49 cent per uur liggen. Als je dit vergelijkt met verwarmen op gas scheelt dit ongeveer 60 procent.

Ik wil een afspraak

Split airco laten plaatsen

Een koele woning of een aangename warmte in huis, zonder een torenhoge energie- of gasrekening.

Goedkoop verwarmen.

EXTRA voordeel bij zonnepanelen.

Een koele leefomgeving.

Een schone lucht.

Wat kunnen wij voor u betekenen?

Wij zijn klimaatdienst, een nieuwe generatie in het leveren en monteren van airco systemen. Wij plaatsen split aircosystemen in Drenthe, Friesland en Groningen. Wij zijn gespecialiseerd in het geven van de juiste adviezen en we ondersteunen bij het maken van een koellastberekening; deze berekening helpt je de benodigde capaciteit en het type aircosysteem te bepalen.
Heb je professionele hulp nodig bij het besparen op je energie – en gaskosten? Dan zijn we misschien wel een hele goede match!

Ik wil een afspraak
Verwarmen met airco

Laten we praten!

Wij helpen je graag aan een lagere energierekening.

Contact