Airco verwarming, hoe zit dat?

Een split airco biedt de mogelijkheid een woning of een bepaalde ruimte zonder gebruik van gas te verwarmen. Met andere woorden je gaat je huis verwarmen met airco. Op deze manier werkt een split airco als een warmtepomp op elektriciteit. Aangezien elektra veel goedkoper is dan gas (centrale verwarming), kan er op deze manier veel geld worden bespaard op de energierekening. Zijn er zonnepanelen aanwezig, dan is de besparing nog groter.

Zo bespaar je met een split airco in de wintermaanden aanzienlijk op jouw energierekening. De maandelijkse lasten gaan omlaag. Het is zelfs mogelijk om tot wel 60 procent op de energierekening te besparen. Soms is er zelfs sprake van een overschot aan zonnestroom.

Voordelen airco verwarming:

  • comfortabele warmte in een ruimte
  • werkt als een warmtepomp
  • geen gebruik van gas
  • gebruik van elektra
  • besparen op energierekening
  • volledig benutten van zonnewarmte met zonnepanelen

Waar rekening mee houden als je wilt verwarmen met airco?

We hebben nu een aantal voordelen opgesomd als het gaat om je woning verwarmen met airco, maar er is meer! Een airco blaast lucht. Of dit nu warm of koude lucht is dat maakt niks uit. Dit is wat een airco doet. Wanneer jij wilt gaan verwarmen met airco, zal de airco dus warme lucht gaan blazen. Nu kun je denken dat dit tocht veroorzaakt, maar dat is dus niet zo. Omdat de warme lucht zich namelijk heel langzaam verplaatst zal dit niet ervaren worden als tocht. Verder maakt onze airco gebruik van een extreem stille modus. Wanneer je met een airco gaat verwarmen profiteer je dus niet alleen van een lagere energierekening, maar ook van optimaal wooncomfort!

Verwarmen met airco kosten

Ook niet onbelangrijk is wat het nu precies kost zo’n airco verwarming. Je kunt rekening houden met zo’n 1 KW per uur. Dit betekent dat de kosten voor je airco verwarming op zo’n 49 cent per uur liggen. Als je dit vergelijkt met verwarmen op gas scheelt dit ongeveer 60 procent.

Split airco laten plaatsen

Een koele woning of een aangename warmte in huis, zonder een torenhoge energie- of gasrekening.

Goedkoop verwarmen.

EXTRA voordeel bij zonnepanelen.

Een koele leefomgeving.

Een schone lucht.

Wat kunnen wij voor u betekenen?

Wij zijn klimaatdienst, specialist in het plaatsen van single split airco systemen. Wij plaatsen split aircosystemen in Drenthe, Friesland en Groningen. Onze specialisten staan klaar om je te voorzien van advies op maat. Of het nu gaat om verkoeling tijdens de zomermaanden of om een kosteneffectieve verwarmingsoplossing in de winter, wij hebben de expertise om je de juiste richting op te sturen. Onze nauwkeurige koellastberekeningen helpen de optimale capaciteit en het perfecte type airco systeem te bepalen voor jouw specifieke behoeften. Heb je professionele hulp nodig bij het besparen op je energie – en gaskosten? Dan zijn we misschien wel een hele goede match!

Verwarmen met airco

Laten we praten!

Wij helpen je graag aan een lagere energierekening.

Veelgestelde vragen

De airco’s van klimaatdienst hebben allemaal een A+++ energieklasse waardoor ze extreem zuinig zijn. Het verwarmen met een airco kosten ongeveer 0,6 á 0,8 kw per uur wat op gemiddeld verbruik van 600-800 kw per jaar uitkomt.

Een airco kan het best als bijverwarming gebruikt worden.

Een nadeel van verwarmen met een airco is dat alleen de ruimte waar de airco geplaatst is, verwarmd wordt. Wil je meerdere ruimtes verwarmen? Dan zullen er meerdere systemen geplaats moeten worden. Het is het voordeligst om allemaal losse single split systemen te plaatsen.

Verwarmen met een airco is een stuk goedkoper dan verwarmen via een CV. Verwarmen via een CV gaat op basis van gas, verwarmen met een airco gaat op basis van stroom. Stroom is een stuk goedkoper dan gas. Met 1kw aan stroom geeft de airco 4,1 kw aan warmte terug, omdat de airco als een warmtepomp werkt.

Verwarmen met een airco is een stuk goedkoper dan verwarmen met gas. Op basis van de huidige energieprijzen is het verwarmen met een airco ongeveer 50% goedkoper dan verwarmen met gas.

Een split airco systeem is een stuk voordeliger dan een hybride warmtepomp. De aanschafwaarde ligt veel lager en het energieverbruik is ook lager.

Ja dit is mogelijk. We hebben airco’s met een zwaar vermogen die speciaal bedoeld zijn voor grote ruimtes. Indien nodig kunnen er meerdere airco’s in een ruimte geplaatst worden om een aangename temperatuur te krijgen.