Gas besparen met een airco

Door middel van het inzetten van een split airco voor ofwel het koelen ofwel het verwarmen van een ruimte, kun je veel geld besparen omdat jouw gasverbruik vermindert. Op deze manier zul je veel gas besparen en daardoor creëer je een lagere energierekening.

Voordeel split airco:

  • verwarmen van een ruimte
  • koelen van een ruimte
  • gezond binnenklimaat
  • werkt op stroom in plaats van gas
  • lagere energierekening
  • Gas besparing

Lees hier meer informatie over het plaatsen van een splitairco.

Benieuwd naar de kosten voor het plaatsen van een split airco? Vraag hier onze prijzen op.

Nog meer geld besparen dankzij zonnepanelen

Heb je de beschikking over zonnepanelen, dan laat het zich raden dat jouw energierekening nog eens een stuk lager kan uitvallen. De zon zorgt immers voor voldoende energie om de split airco in werking te stellen en te houden. Daarmee sla je twee vliegen in één klap en zorgt de split airco, inclusief zonnepanelen, voor een nog hogere gas besparing en dus een nog lagere energierekening.

Hoe groot is de gas besparing?

Met een split airco ofwel warmtepomp van Klimaatdienst.nl wordt uit 1 KWH stroom, wat veel goedkoper is dan gas, maar liefst 4 KWH warmte gehaald. Door gebruik te maken van stroom in plaats van gas kun je tot wel 60 procent op jouw energierekening besparen. Bovendien kun je behalve het huis ermee verwarmen, ’s zomers het huis er ook mee koelen. Dat zijn twee functies die je met een cv op gas nooit kunt bewerkstelligen. Daarnaast biedt het ook nog eens een fijn binnenklimaat met een gezonde lucht en daarmee een comfortabele atmosfeer. De veelzijdigheid van de split airco en de lagere energierekening zijn twee enorme voordelen.

Split airco met energiezuinig A label

Zo’n split unit aircosysteem is gemakkelijk aan te leggen en heeft een strak design. Daarmee past het in ieder interieur. Dat geldt zowel voor de buiten- als de binnenunit, waar een split airco uit bestaat. Bovendien wordt er met geïsoleerde koelleidingen gewerkt voor minder geluidsoverlast en condensvorming. Wel zo comfortabel. Al met al betekent dit dat er gebruik wordt gemaakt van A-label airconditioning: energiezuinig dus!

Gas besparen met een aircosysteem

Een koele woning of een aangename warmte in huis, zonder een torenhoge energie- of gasrekening.

Goedkoop verwarmen.

EXTRA voordeel bij zonnepanelen.

Een koele leefomgeving.

Een schone lucht.

Wat kunnen wij voor u betekenen?

Wij zijn klimaatdienst, specialist in het plaatsen van single split airco systemen. Wij plaatsen split aircosystemen in Drenthe, Friesland en Groningen. Onze specialisten staan klaar om je te voorzien van advies op maat. Of het nu gaat om verkoeling tijdens de zomermaanden of om een kosteneffectieve verwarmingsoplossing in de winter, wij hebben de expertise om je de juiste richting op te sturen. Onze nauwkeurige koellastberekeningen helpen de optimale capaciteit en het perfecte type airco systeem te bepalen voor jouw specifieke behoeften. Heb je professionele hulp nodig bij het besparen op je energie – en gaskosten? Dan zijn we misschien wel een hele goede match!

Gas besparen
Laten we praten!

Wij helpen je graag aan een lagere energierekening.

Veelgestelde vragen

Een split airco is uitermate geschikt om gas te besparen. Door te verwarmen met een split airco kun je de cv ketel ontlasten waardoor je per jaar minimaal zo’n 30% gas kunt besparen.

Kies er voor om in de woonkamer een airco te plaatsen om in de winter mee te verwarmen. De woonkamer is de meest gebruikte ruimte van het huis waardoor hier de besparing het grootst is. Wanneer je zonnepanelen hebt is het verwarmen bijna gratis bij voldoende stroom opbrengst.

Dit is lastig te beoordelen. Dit hangt namelijk erg af van de grootte van de vloer. Een airco is goed te combineren met vloerverwarming. Op deze manier kun je de temperatuur van de vloer omlaag zetten waardoor het gasverbruik omlaag gaat.

Dit verschilt nogal per huishouden. Het gemiddelde gasverbruik is ongeveer 125 kubieke meter per maand.

Zet de CV verwarming ook ’s nachts op ongeveer 17 graden. Het kost meer energie om ’s ochtends de volledige ruimte weer helemaal op te warmen.

Het advies is om de thermostaat overdag op 19 graden te zetten. Verwarm je je huis met een airco? Dan kun je de thermostaat op 17 graden zetten en kun je daarnaast je huis verwarmen met een airco.