Benieuwd naar de prijzen?

Gas besparen met een airco

 De media strooit dagelijks met tips om te besparen op gas. De centrale verwarming één of meer graden lager zetten, een dikke trui aantrekken, onder een plaid zitten, minder lang douchen, koken op inductie en ga zo maar door. Maar wil je écht je gasverbruik verminderen? Lees dan verder! Wij voegen hier namelijk een veel betere manier aan toe: het inzetten van een split airco. Door middel van het inzetten van een split airco voor ofwel het koelen ofwel het verwarmen van een ruimte, kun je veel geld besparen omdat jouw gasverbruik vermindert. Op deze manier zul je veel gas besparen en daardoor creëer je een lagere energierekening.

Voordeel split airco:

  • verwarmen van een ruimte
  • koelen van een ruimte
  • gezond binnenklimaat
  • werkt op stroom in plaats van gas
  • lagere energierekening
  • Gas besparing

Lees hier meer informatie over het plaatsen van een splitairco.

Benieuwd naar de kosten voor het plaatsen van een split airco? Vraag hier onze prijzen op.

Offerte aanvragen

Naast gas besparen nog meer geld besparen dankzij zonnepanelen

Heb je de beschikking over zonnepanelen, dan laat het zich raden dat jouw energierekening nog eens een stuk lager kan uitvallen. De zon zorgt immers voor voldoende energie om de split airco in werking te stellen en te houden. Daarmee sla je twee vliegen in één klap en zorgt de split airco, inclusief zonnepanelen, voor een nog hogere gas besparing en dus een nog lagere energierekening.

Ik wil een afspraak

Hoe groot is de gas besparing?

Met een split airco ofwel warmtepomp van Klimaatdienst.nl wordt uit 1 KWH stroom, wat veel goedkoper is dan gas, maar liefst 4 KWH warmte gehaald. Door gebruik te maken van stroom in plaats van gas kun je tot wel 60 procent op jouw energierekening besparen. Bovendien kun je behalve het huis ermee verwarmen, ’s zomers het huis er ook mee koelen. Dat zijn twee functies die je met een cv op gas nooit kunt bewerkstelligen. Daarnaast biedt het ook nog eens een fijn binnenklimaat met een gezonde lucht en daarmee een comfortabele atmosfeer. De veelzijdigheid van de split airco en de lagere energierekening zijn twee enorme voordelen.

Split airco met energiezuinig A label

Zo’n split unit aircosysteem is gemakkelijk aan te leggen en heeft een strak design. Daarmee past het in ieder interieur. Dat geldt zowel voor de buiten- als de binnenunit, waar een split airco uit bestaat. Bovendien wordt er met geïsoleerde koelleidingen gewerkt zodat achteraf isoleren niet nodig is. Dat scheelt veel werk en daarmee extra kosten. Ook zorgen geïsoleerde leidingen voor minder geluidsoverlast en condensvorming. Wel zo comfortabel. Al met al betekent dit dat er gebruik wordt gemaakt van A-label airconditioning: energiezuinig dus!

Offerte aanvragen

Gas besparen met een aircosysteem

Een koele woning of een aangename warmte in huis, zonder een torenhoge energie- of gasrekening.

Goedkoop verwarmen.

EXTRA voordeel bij zonnepanelen.

Een koele leefomgeving.

Een schone lucht.

Wat kunnen wij voor u betekenen?

Wij zijn klimaatdienst, een nieuwe generatie in het leveren en monteren van airco systemen. Wij plaatsen split aircosystemen in Drenthe, Friesland en Groningen. Wij zijn gespecialiseerd in het geven van de juiste adviezen en we ondersteunen bij het maken van een koellastberekening; deze berekening helpt je de benodigde capaciteit en het type aircosysteem te bepalen.
Heb je professionele hulp nodig bij het besparen op je energie – en gaskosten? Dan zijn we misschien wel een hele goede match!

Ik wil een afspraak
Gas besparen
Laten we praten!

Wij helpen je graag aan een lagere energierekening.

Contact