Een split airco is meer dan een ‘gewone’ airco. Bij een gewone airco denk je vooral aan het koelen van een ruimte. Een split airco van Klimaatdienst.nl kan zowel een ruimte koelen als een ruimte verwarmen. Deze dubbele functie maakt de split airco tot een veelzijdige voorziening die in een woning of werkruimte een comfortabel klimaat kan bewerkstelligen.

Daarnaast is een split airco ook nog eens als verwarming een uitgesproken manier om op de energierekening te besparen. Een split airco werkt immers op elektriciteit. Elektriciteit is stukken goedkoper dan gas. Je kunt op deze manier zelfs tot wel 60 procent op je energierekening besparen.

Aandachtspunten bij het plaatsen van een split airco

Het plaatsen van een split airco, om ofwel een ruimte te verwarmen ofwel te koelen, moet op maat gebeuren. Het heeft namelijk met verschillende aspecten van een ruimte te maken. Zo is het onder andere belangrijk waar de airco wordt geplaatst in verband met de grootte van een ruimte. De capaciteit van de split airco moet daarop worden afgestemd.

Omdat dit allemaal maatwerk is, is een standaard offerte dan ook niet aan de orde. Ter plekke worden de wensen van een klant besproken en de situatie bekeken.

Vraag snel een offerte aan gebaseerd op:

 • grootte van de ruimte
 • capaciteit split airco
 • isolatie van de ruimte
 • aanwezigheid van glazen oppervlakten
 • dakhelling of plat dak
 • split airco voor één of meerdere ruimtes
 • afwerking en benodigde leidingen

Gaat de klant akkoord met de offerte op maat, dan kunnen de werkzaamheden voor de aanleg van een split airco in gang worden gezet. Met een goedgekeurde offerte op maat kan de split airco binnen zes weken worden geplaatst. Voor de plaatsing is ongeveer een ochtend nodig, afhankelijk van de complexiteit van het aan te leggen aircosysteem in de aangewezen en geschikte ruimte.

Verwarmen met een split airco

Naast dat onze split airco’s koelen, zijn ze ook uitermate geschikt om uw woonkamer, slaapkamer of kantoorruimte te verwarmen. Dit is een van de grote voordelen dat ons split aircosysteem heeft. Naast multifunctioneel gebruik biedt dit ook enorme maandelijkse gasbesparing.

Koelen met een split airco

Onze zomers worden immers steeds warmer en daarmee is een split airco laten installeren geen overbodige luxe meer.
De voordelen zijn legio aangezien er ook veel meer thuis wordt gewerkt dan jaren geleden. Een airco zorgt op deze manier voor een comfortabel klimaat in een werkkamer. Vaak wordt in een woning de zolder als kantoor ingezet, waar het in de zomermaanden flink warm kan worden. Met een goed aangelegd systeem is dat probleem opgelost en kan er op een zolderkamer prima worden gewerkt bij een aangename en koele temperatuur. Zelfs op de warmste dagen van het jaar. Met een split airco wordt die temperatuur aanzienlijk omlaag gebracht en dat is een hele zorg minder.

Voordelen koelen met split airco:

 • gekoeld en aangenaam binnenklimaat
 • werkkamer koel houden
 • slaapkamer koel houden
 • beter slapen tijdens warme zomernachten
 • energiebesparend (met name als er sprake is van zonnepanelen)

Airco split unit

Een airco split unit bestaat uit twee ‘gesplitste’ delen. Een binnenunit en een buitenunit. Koelleidingen verbinden beide delen met elkaar. Het buitendeel kan op meerdere plaatsen worden gemonteerd zoals aan een buitenmuur, op een dak of tegen een gevel in de tuin. De binnenunit wordt geplaatst in de te koelen ruimte. Dat kan een woonkamer zijn, maar ook een slaapkamer of een werkkamer aan huis.

Split airco voordelen

Hieronder zetten we de voordelen voor je op een rij:

 • ruimtes tegelijk koelen of verwarmen
 • besparen op gas/cv in meerdere ruimtes
 • hoog koelvermogen van de buitenunit
 • comfortabel klimaat in de woning of kantoor
 • soms een waardevermeerdering van het huis met een vaste multi split airco
 • door een redelijk constante stand bij een unit met een hoog vermogen hoeft de split airco niet enorm hard te werken, wat besparend werkt

Montage

Voor het plaatsen van een split airco is het belangrijk om een offerte op maat op te laten maken. Iedere woning en iedere situatie vraagt om een ander prijskaartje. Deze is namelijk onder andere afhankelijk van hoe de installatie kan plaatsvinden. Waar kan de buitenunit worden geplaats? Hoe lopen de leidingen en wat is ervoor nodig om dit zo efficiënt en fraai mogelijk aan te leggen? Om al deze aspecten goed te onderzoeken en een passende offerte te maken wat betreft de airco split unit inclusief montage wordt er altijd ter plaatse naar de situatie gekeken. Zo kom je niet voor verrassingen te staan en krijg je een gedegen offerte op maat aangeboden.

Kosten

Zoals gezegd zijn de kosten afhankelijk van de benodigde capaciteit en de situatie ter plekke. Is er sprake van een geïsoleerd pand, hoe groot is de te koelen of te verwarmen ruimte, is er sprake van een plat dak en ga zo maar door. De mogelijkheden voor installatie bepalen ook een deel van de kosten. In alle gevallen is het belangrijk om de situatie goed te bekijken en een offerte op maat te laten maken.

Split airco van Klimaatdienst.nl

Een koele woning of een aangename warmte in huis, zonder een torenhoge energie- of gasrekening.

Goedkoop verwarmen.

EXTRA voordeel bij zonnepanelen.

Een koele leefomgeving.

Een schone lucht.

Specialist in Split Airco Systemen.

Ben je op zoek naar de beste oplossing voor klimaatbeheersing in Drenthe, Friesland en Groningen? Bij Klimaatdienst zijn we gespecialiseerd in het plaatsen van split airco systemen die je ruimte zowel kunnen koelen als verwarmen. Onze experts staan klaar om je te voorzien van persoonlijk advies op maat, zodat je altijd de juiste keuze maakt.

Waarom kiezen voor Klimaatdienst?

 • Advies op Maat: Onze specialisten helpen je bij het kiezen van de juiste airco voor jouw specifieke behoeften, of het nu gaat om verkoeling in de zomer of kosteneffectieve verwarming in de winter.
 • Koel en Warm: Onze split airco’s, bestaande uit een binnen- en buitenunit, bieden optimale prestaties het hele jaar door.
 • Energiebesparing: Met de stijgende gasprijzen is investeren in een split airco systeem een slimme zet. Bespaar op je energiekosten door efficiënt je ruimte te verwarmen en te koelen.

Bij Klimaatdienst ontzorgen we je volledig op het gebied van klimaatbeheersing. Heb je professionele hulp nodig bij het besparen op je energie- en gaskosten? Neem dan contact met ons op en ontdek hoe wij je kunnen helpen.

split airco met wifi
Laten we praten!

Wij helpen je graag aan een lagere energierekening.

Veelgestelde vragen

Een airco gebruikt ongeveer 0,6 á 0,8 kw stroom per uur. Als je uitgaat van gemiddeld gebruik van 5 uur per dag, 7 maanden per jaar verwarmen, dan verbruik je ongeveer 600 tot 800 kw stroom per jaar.

De airco’s die wij verkopen zijn extreem stil. Er zit een ultra stille modus op waardoor je deze bijna niet hoort. Onze airco’s kunnen terug moduleren tot 21dba.

De prijs van een airco hangt af van diverse factoren. Dit heeft voornamelijk te maken met de grootte van de woning en de technische haalbaarheid van de installatie. Gemiddeld genomen varieert de prijs van een airco inclusief installatie tussen de € 2200 en € 2700.

Een airco bijvullen moet u laten uitvoeren door een gecertificeerde monteur. In Nederland is het verboden om dit zelf te doen.

Een onderhoudsbeurt van een airco kost gemiddeld tussen de € 100 en € 200. Dit hangt er een beetje van af hoeveel koudemiddel er toegevoegd moet worden.

Met de airco’s van klimaatdienst kun je naast koelen ook verwarmen. De airco’s die wij plaatsen zijn uitermate geschikt om mee te verwarmen en hebben een hoge SCOP waarde. Als je de airco op de verwarm stand zet komt er binnen enkele minuten heerlijke warme lucht uit.

Een airco kan je jaarlijks laten onderhouden. Het is belangrijk om de filters zelf goed schoon te houden. Drie á vier jaar na de installatie is het verstandig om de airco te laten controleren op druk. We controleren dan of er nog voldoende koudemiddel in zit en als het nodig is vullen we deze bij.

Een airco is niet ongezond, in integendeel zelfs. Op de airco’s van Klimaatdienst zitten ionen filters waardoor deze schimmels en bacteriën uit de lucht verwijderen. De airco creëert een aangename atmosfeer en bescherming tegen virussen door de geïntegreerde ionisator. Daarnaast zorgt de airco voor een schoon en gezonde omgeving dankzij het sterilisatie HEPA-filter en een betere luchtkwaliteit door het Triple Action Filter.

Een airco kan in diverse woonvertrekken geplaatst worden. Zo kun je denken aan de woonkamer, maar ook de slaapkamer is een populaire plek om een airco te laten installeren. Klimaatdienst heeft airco’s met verschillende vermogens waardoor we voor elke grootte kamer een airco op maat hebben.

Een airco gebruikt per jaar ongeveer 600 tot 800 kw stroom. Dit houdt in dat je ongeveer twee tot drie zonnepanelen nodig hebt voor het jaarlijkse stroomverbruik.

Ja er is een subsidieregeling voor airco’s met een verwarm functie. De verduurzamingsregeling van de SNN kan gebruikt worden om subsidie te krijgen voor een airco.

Ja dit is mogelijk. We hebben airco’s met een zwaar vermogen die speciaal bedoeld zijn voor grote ruimtes. Indien nodig kunnen er meerdere airco’s in een ruimte geplaatst worden.

 • comfortabele warmte in een ruimte
 • werkt als een warmtepomp
 • besparen op energierekening
 • volledig benutten van zonnewarmte met zonnepanelen

Voor een gemiddeld huis in Nederland geldt de stelregel dat je voor elke kubieke meter ongeveer 30 tot 40 Watt vermogen nodig hebt.