Een split airco is meer dan een ‘gewone’ airco. Bij een gewone airco denk je vooral aan het koelen van een ruimte. Een split airco van Klimaatdienst.nl kan zowel een ruimte koelen als een ruimte verwarmen. Deze dubbele functie maakt de split airco tot een veelzijdige voorziening die in een woning of werkruimte een comfortabel klimaat kan bewerkstelligen.

Daarnaast is een split airco ook nog eens als verwarming een uitgesproken manier om op de energierekening te besparen. Met het verwarmen van een ruimte door middel van een split airco kan de centrale verwarming uit en bespaar je enorm op de gasrekening. Een split airco werkt immers op elektriciteit. Elektriciteit is stukken goedkoper dan gas. Je kunt op deze manier zelfs tot wel 60 procent op je energierekening besparen.

Offerte aanvragen

Split airco plaatsen

Het plaatsen van een split airco, om ofwel een ruimte te verwarmen ofwel te koelen, moet op maat gebeuren. Het heeft namelijk met verschillende aspecten van een ruimte te maken. Zo is het onder andere belangrijk waar de airco wordt geplaatst in verband met de grootte van een ruimte. De capaciteit van de split airco moet daarop worden afgestemd.

Behalve de grootte van de ruimte moet ook worden afgewogen of de split airco ingezet wordt voor één ruimte of meerdere ruimtes? Is er sprake van een plat dak? Is de ruimte geïsoleerd en hoe? Is er sprake van veel ramen of grote glazen wanden? Dit speelt allemaal een rol bij het berekenen van de benodigde capaciteit van het systeem. Naast de capaciteit van de split airco speelt ook de afwerking een rol. Met al deze aspecten moet rekening worden gehouden en het moet duidelijk in kaart worden gebracht, om een passende offerte te kunnen maken. Omdat dit allemaal maatwerk is, is een standaard offerte dan ook niet aan de orde. Ter plekke worden de wensen van een klant besproken en de situatie bekeken.

Offerte gebaseerd op:

 • grootte van de ruimte
 • capaciteit split airco
 • isolatie van de ruimte
 • aanwezigheid van glazen oppervlakten
 • dakhelling of plat dak
 • split airco voor één of meerdere ruimtes
 • afwerking en benodigde leidingen

Gaat de klant akkoord met de offerte op maat, dan kunnen de werkzaamheden voor de aanleg van een split airco in gang worden gezet. Met een goedgekeurde offerte op maat kan de split airco binnen zes weken worden geplaatst. Voor de plaatsing is ongeveer een ochtend nodig, afhankelijk van de complexiteit van het aan te leggen aircosysteem in de aangewezen en geschikte ruimte.

Onze split airco’s kunnen zowel koelen als verwarmen. Bekijk onderstaand meer informatie over de koel- en verwarm functies. Welke airco je nodig bent hangt af van meerdere aspecten, we adviseren je hier graag over. Interesse? Neem dan snel contact op.

Offerte aanvragen

Verwarmen met een split airco

Naast dat onze split airco’s koelen, zijn ze ook uitermate geschikt om uw woonkamer, slaapkamer of kantoorruimte te verwarmen. Dit is een van de grote voordelen dat ons split aircosysteem heeft. Naast multifunctioneel gebruik biedt dit ook enorme maandelijkse gasbesparing.

Meer info

Koelen met een split airco

Het is met een split airco tevens mogelijk om een ruimte te koelen. In de zomermaanden biedt dat een fijn binnenklimaat om in te leven. Onze zomers worden immers steeds warmer en daarmee is een split airco laten installeren geen overbodige luxe meer.

De voordelen zijn legio aangezien er ook veel meer thuis wordt gewerkt dan jaren geleden. Een airco zorgt op deze manier voor een comfortabel klimaat in een werkkamer. Vaak wordt in een woning de zolder als kantoor ingezet, waar het in de zomermaanden flink warm kan worden. Met een goed aangelegd systeem is dat probleem opgelost en kan er op een zolderkamer prima worden gewerkt bij een aangename en koele temperatuur. Zelfs op de warmste dagen van het jaar.

Datzelfde geldt voor de aanleg van een airconditioner om de slaapkamer(s) te koelen. Slapeloosheid is een veelgehoorde klacht en met een split airco kan dit worden voorkomen. In een koele slaapkamer slaap je beter en comfortabeler. Stukken bevorderlijker voor de rust en daarmee de gezondheid dan nachten wakker liggen tijdens warme zomerdagen met nog altijd hoge temperaturen in de nacht. Met een split airco wordt die temperatuur aanzienlijk omlaag gebracht en dat is een hele zorg minder.

Voordelen koelen met split airco:

 • gekoeld en aangenaam binnenklimaat
 • werkkamer koel houden
 • slaapkamer koel houden
 • beter slapen tijdens warme zomernachten
 • energiebesparend (met name als er sprake is van zonnepanelen)
Offerte aanvragen

Airco split unit

Een airco split unit bestaat uit twee ‘gesplitste’ delen. Een binnenunit en een buitenunit. Koelleidingen verbinden beide delen met elkaar. Het buitendeel kan op meerdere plaatsen worden gemonteerd zoals aan een buitenmuur, op een dak of tegen een gevel in de tuin. De binnenunit wordt geplaatst in de te koelen ruimte. Dat kan een woonkamer zijn, maar ook een slaapkamer of een werkkamer aan huis. Het is eveneens mogelijk om tegelijkertijd in meerdere ruimtes gebruik te maken van een split airco, maar dat betekent dat er met een buitenunit met een hogere capaciteit moet worden gewerkt. Er komen dan meerdere binnenunits aan te pas.

Offerte aanvragen

Split airco voordelen

Hieronder zetten we de voordelen voor je op een rij:

 • ruimtes tegelijk koelen of verwarmen
 • besparen op gas/cv in meerdere ruimtes
 • hoog koelvermogen van de buitenunit
 • comfortabel klimaat in de woning of kantoor
 • soms een waardevermeerdering van het huis met een vaste multi split airco
 • door een redelijk constante stand bij een unit met een hoog vermogen hoeft de split airco niet enorm hard te werken, wat besparend werkt
Offerte aanvragen

Airco split unit inclusief montage

Voor het plaatsen van een split airco, met één tot meerdere binnenunits, is het belangrijk om een offerte op maat op te laten maken. Iedere woning en iedere situatie vraagt om een ander prijskaartje. Deze is namelijk onder andere afhankelijk van hoe de installatie kan plaatsvinden. Waar kan de buitenunit worden geplaats, waar de (verschillende) binnenunits? Hoe lopen de leidingen en wat is ervoor nodig om dit zo efficiënt en fraai mogelijk aan te leggen? Daarnaast bepaalt de capaciteit van de buitenunit voor een groot deel de prijs, die afhankelijk is van het aantal aan te leggen binnenunits, de grootte van een ruimte, de helling van een dak of plat dak, de grootte van de raampartijen et cetera. Om al deze aspecten goed te onderzoeken en een passende offerte te maken wat betreft de airco split unit inclusief montage wordt er altijd ter plaatse naar de situatie gekeken. Zo kom je niet voor verrassingen te staan en krijg je een gedegen offerte op maat aangeboden.

Offerte aanvragen

Split airco kopen bij Klimaatdienst.nl

Zoals gezegd zijn de kosten afhankelijk van de benodigde capaciteit en de situatie ter plekke. Gaat het om één buitenunit en één binnenunit of zijn er meerdere binnenunits nodig om meerdere ruimtes tegelijk te koelen of te verwarmen? Is er sprake van een geïsoleerd pand, hoe groot is de te koelen of te verwarmen ruimte, is er sprake van een plat dak en ga zo maar door. De mogelijkheden voor installatie bepalen ook een deel van de kosten. In alle gevallen is het belangrijk om de situatie goed te bekijken en een offerte op maat te laten maken. Dan is helder wat de kosten zijn van een comfortabele split airco die zowel functioneel als fraai aangelegd kan worden. Dat maakt de keuze een stuk makkelijker. Schroom daarom niet om contact met ons op te nemen.

Afspraak maken!

Split airco van Klimaatdienst.nl

Een koele woning of een aangename warmte in huis, zonder een torenhoge energie- of gasrekening.

Goedkoop verwarmen.

EXTRA voordeel bij zonnepanelen.

Een koele leefomgeving.

Een schone lucht.

Wat kunnen wij voor u betekenen?

Wij zijn klimaatdienst, een nieuwe generatie in het leveren en monteren van airco systemen. Wij plaatsen split aircosystemen in Drenthe, Friesland en Groningen. Wij zijn gespecialiseerd in het geven van de juiste adviezen en we ondersteunen bij het maken van een koellastberekening; deze berekening helpt je de benodigde capaciteit en het type aircosysteem te bepalen.
Heb je professionele hulp nodig bij het besparen op je energie – en gaskosten? Dan zijn we misschien wel een hele goede match!

Ik wil een afspraak
split airco met wifi
Laten we praten!

Wij helpen je graag aan een lagere energierekening.

Contact