Offerte aanvragen

De zomers worden steeds warmer en die warmte houdt steeds langer aan. Is het in een woning eenmaal flink warm, dan is die hoge temperatuur niet zomaar verdreven. De warmte gaat als het ware in de stenen zitten. Best een issue dus. Zo’n zelfde issue is aanwezig als het gaat om het verwarmen van een woning. Dit is een zeer actueel vraagstuk nu de gasprijzen hoog zijn en veel mensen zoeken naar een alternatief. Dat alternatief kan een warmtepomp airco zijn. Hier krijgt u alle mogelijke informatie over dit alternatief voor de centrale verwarming of een losse airco. Een warmtepomp airco is namelijk geschikt voor zowel het verwarmen als het koelen van uw woning.

Offerte aanvragen

Warmtepomp airco

Het koelen van een woning of het verwarmen ervan; in het eerste geval kan een airco een oplossing zijn; in het tweede geval kan een warmtepomp voor een alternatief zorgen. Een kostbare aangelegenheid? Niet als u weet dat er een combinatie mogelijk is. De airco warmtepomp. Of warmtepomp airco. Een systeem waarbij het om het verwarmen of afkoelen van lucht gaat.

Ik wil een afspraak

Airco met warmtepomp

Zo’n warmtepomp met airco of airco met warmtepomp vraagt wel om aanpassingen in een woning. Laat u zich daar goed over informeren door ons. Dan weet u waar u aan toe bent en wat er wel of niet veranderd kan worden aan het huidige systeem in uw woning en wat er wel en niet mogelijk is. De airco met warmtepomp bestaat uit twee units. Met plaats voor een buitenunit en een goede plek (ophangen of staan) voor een tweede unit, lukt het altijd.

Offerte aanvragen

Wat is een warmtepomp airco

Laten we eerst de vraag beantwoorden wat een warmtepomp airco nu eigenlijk is. Dit is onder andere een warmtepomp die zorgt voor het verhogen van de temperatuur in een woning. Deze warmtepomp kan echter eveneens koelen en op die manier de temperatuur in een woning omlaag brengen. Een warmtepomp airco biedt dus een veelzijdige techniek met meerdere functies.

Het klinkt tegenstrijdig en toch is dit een goede combinatie van techniek. In de basis gaat het om dezelfde techniek om een huis te verwarmen en om te koelen. We leggen dit uit.

Offerte aanvragen

Hoe werkt een warmtepomp airco

Een warmtepomp airco bestaat uit twee onderdelen ofwel units. Het ene onderdeel bevindt zich buiten de woning, voorzien van een koelmotor. Het andere deel staat binnen, voorzien van een ventilator. Dit samen noemen we ook wel een split-airco.

De werking van een warmtepomp airco is gebaseerd op het natuurkundige verschijnsel dat verdamping heet. Op die manier is het mogelijk om warmte aan de lucht af te geven zodat een ruimte wordt verwarmd. Een warmtepomp haalt warmte van buiten naar binnen.

Meer informatie

Hoe werkt airco met warmtepomp

Een airco warmtepomp kan eveneens koelen door exact het omgekeerde proces in werking te stellen als dat van de warmtepomp. De warmte wordt door verdamping van binnen naar buiten geblazen. Hiermee is direct het verschil tussen beide systemen duidelijk, maar in de basis gaat het om eenzelfde techniek.

Wat is het verschil tussen een warmtepomp en een airco

In de basis gaat het dus nog altijd om eenzelfde systeem. Een airco blaast koudere lucht in een ruimte. Een warmtepomp blaast warme lucht naar binnen.

Wat is het verschil tussen een warmtepomp en een airco

In de basis gaat het dus nog altijd om eenzelfde systeem. Een airco blaast koudere lucht in een ruimte. Een warmtepomp blaast warme lucht naar binnen.

Wat is het verschil tussen een airco en een warmtepomp

Daarmee wordt duidelijk dat de airco warmtepomp twee functies kent die zijn samengebracht in één apparaat. Maar dat in beide gevallen een ruimte een comfortabele temperatuur kan aannemen door ofwel de ene functie of de andere functie in te stellen.

Wat goed is om te weten is dat er nogal eens wat spraakverwarring is over het fenomeen warmtepomp. We spreken hier over een lucht-lucht systeem. Er zijn ook warmtepompen die werken op een lucht-water systeem of een water-water systeem. Dat zijn respectievelijk de warmtepompen die de warmte niet gebruiken om lucht te verwarmen of te koelen, maar om water te verwarmen. Zo’n pomp kan op een bestaand cv-systeem worden aangesloten. Dit maakt het systeem afhankelijk van warmte in de lucht. Het andere systeem, het water-water systeem, haalt warmte niet uit de lucht maar uit de grond. Grondwater heeft een gelijke temperatuur, en wordt ingezet om leidingwater en de verwarming op te warmen. Goed om te weten dat wij het hier hebben over een warmtepomp die louter met lucht werkt.

Airco warmtepomp woonkamer

Hoe u het ook noemt: een warmtepomp airco of airco warmtepomp, als de basis bestaat uit een lucht-lucht warmtepomp dan is het systeem zo uitvoerbaar dat u met deze warmtepomp zowel de ruimte kunt verwarmen als afkoelen. U kunt zich voorstellen dat dit in zomer en winter een aanwinst is voor bijvoorbeeld de temperatuur in de woonkamer. Die temperatuur krijgt u op deze manier behaaglijk warm of heerlijk koel. Het maakt het verblijf in de ruimte het hele jaar door enorm comfortabel.

Wat kost een airco met warmtepomp

Afhankelijk van de situatie in de woning is het mogelijk om vanaf tweeduizend euro een warmtepomp met airco te installeren.

Wat kost een warmtepomp airco

De kosten kunnen oplopen tot zo’n achtduizend euro. Schrik daar niet van want het systeem kan ervoor zorgen dat u flink bespaart op energiekosten.

Offerte aanvragen

Airco met warmtepomp prijzen

Afhankelijk van de kracht van een warmtepomp en airco-functie kunnen de prijzen dus verschillen. De prijzen, inclusief installatie, hangen onder andere af van hoeveel ruimten er verwarmd of gekoeld moeten worden. Bij één kamer is het immers stukken minder kostbaar dan bij meerdere ruimtes. Bovendien doet ook de buitentemperatuur ertoe. Hoeveel, ofwel met hoeveel graden, moet de airco koelen of de warmtepomp verwarmen? Zo zijn er nog meer aspecten die de werking van de warmtepomp airco beïnvloeden en daarmee de prijs. Voorbeeld: is het huis niet of wel geïsoleerd, en in welke mate? Ook is het van belang welk energielabel de warmtepomp airco heeft. Een A+ heeft een andere prijs dan een A++. Al deze variabelen bepalen de aanschafsprijs en de kosten van gebruik en verbruik. Maak voor uzelf een wensenlijst en een rekensom. In ieder geval kunt u er zeker van zijn dat u veel minder gas zal verbruiken.

Prijzen zijn afhankelijk van:

  • om hoeveel ruimten gaat het
  • hoe groot is de ruimte
  • is de ruimte geïsoleerd
  • hoe is de ruimte geïsoleerd
  • energielabel van de warmtepomp airco
Offerte aanvragen

Wat is beter airco of warmtepomp

Het is goed om u te realiseren wat u wilt bereiken qua temperatuur in uw woning. Wie uitgaat van een cv-installatie om in de winter het huis te verwarmen en in de zomer alleen maar wil koelen met een airco, maakt gebruik van twee systemen en zal dit zien op een (duurdere) energierekening. Kiest u voor het koelen en verwarmen van uw huis door gebruik te maken van elektra in plaats van gas dan is een warmtepomp airco ofwel airco warmtepomp een heel goede optie.

Split airco laten plaatsen

Een koele woning of een aangename warmte in huis, zonder een torenhoge energie- of gasrekening.

Goedkoop verwarmen.

EXTRA voordeel bij zonnepanelen.

Een koele leefomgeving.

Een schone lucht.

Wat kunnen wij voor u betekenen?

Wij zijn klimaatdienst, een nieuwe generatie in het leveren en monteren van airco systemen. Wij plaatsen split aircosystemen in Drenthe, Friesland en Groningen. Wij zijn gespecialiseerd in het geven van de juiste adviezen en we ondersteunen bij het maken van een koellastberekening; deze berekening helpt je de benodigde capaciteit en het type aircosysteem te bepalen.
Heb je professionele hulp nodig bij het besparen op je energie – en gaskosten? Dan zijn we misschien wel een hele goede match!

Ik wil een afspraak
Airco warmtepomp

Laten we praten!

Wij helpen je graag aan een lagere energierekening.

Contact