Wat is een warmtepomp airco

Hoe werkt dit systeem nu eigenlijk precies? Deze warmtepomp zorgt voor het verhogen van de temperatuur in een woning, maar kan eveneens koelen en op die manier de temperatuur in een woning omlaag brengen. Een warmtepomp airco biedt dus een veelzijdige techniek met meerdere functies.

Hoe zit het nu precies?

Een warmtepomp airco bestaat uit twee onderdelen ofwel units. Het ene onderdeel bevindt zich buiten de woning, voorzien van een koelmotor. Het andere deel staat binnen, voorzien van een ventilator. Dit samen noemen we ook wel een split-airco.

De werking van een warmtepomp airco is gebaseerd op het natuurkundige verschijnsel dat verdamping heet. Op die manier is het mogelijk om warmte aan de lucht af te geven zodat een ruimte wordt verwarmd. Een warmtepomp haalt warmte van buiten naar binnen.

Ook mogelijk om te koelen

Een airco warmtepomp kan eveneens koelen door exact het omgekeerde proces in werking te stellen als dat van de warmtepomp. De warmte wordt door verdamping van binnen naar buiten geblazen. Hiermee is direct het verschil tussen beide systemen duidelijk, maar in de basis gaat het om eenzelfde techniek.

Wat is het verschil tussen een warmtepomp en een airco

In de basis gaat het dus nog altijd om eenzelfde systeem. Een airco blaast koudere lucht in een ruimte. Een warmtepomp blaast warme lucht naar binnen. Daarmee wordt duidelijk dat de airco warmtepomp twee functies kent die zijn samengebracht in één apparaat. Maar dat in beide gevallen een ruimte een comfortabele temperatuur kan aannemen door ofwel de ene functie of de andere functie in te stellen.

Het gehele jaar een aangenaam klimaat

Als de basis bestaat uit een lucht-lucht warmtepomp dan is het systeem zo uitvoerbaar dat u met deze warmtepomp zowel de ruimte kunt verwarmen als afkoelen. U kunt zich voorstellen dat dit in zomer en winter een aanwinst is voor bijvoorbeeld de temperatuur in de woonkamer. Die temperatuur krijgt u op deze manier behaaglijk warm of heerlijk koel. Het maakt het verblijf in de ruimte het hele jaar door enorm comfortabel.

Wat kost een airco met warmtepomp

Afhankelijk van de situatie in de woning is het mogelijk om vanaf tweeduizend euro een warmtepomp met airco te installeren.

Afhankelijk van de kracht van een warmtepomp en airco-functie kunnen de prijzen dus verschillen. De prijzen, inclusief installatie, hangen onder andere af van hoeveel ruimten er verwarmd of gekoeld moeten worden. Bij één kamer is het immers stukken minder kostbaar dan bij meerdere ruimtes.

Prijzen zijn afhankelijk van:

  • om hoeveel ruimten gaat het
  • hoe groot is de ruimte
  • is de ruimte geïsoleerd
  • hoe is de ruimte geïsoleerd
  • energielabel van de warmtepomp airco

Wat is beter een airco of een warmtepomp?

Wie uitgaat van een cv-installatie om in de winter het huis te verwarmen en in de zomer alleen maar wil koelen met een airco, maakt gebruik van twee systemen en zal dit zien op een (duurdere) energierekening. Kiest u voor het koelen en verwarmen van uw huis door gebruik te maken van elektra in plaats van gas dan is een warmtepomp airco ofwel airco warmtepomp een heel goede optie.

Split airco laten plaatsen

Een koele woning of een aangename warmte in huis, zonder een torenhoge energie- of gasrekening.

Goedkoop verwarmen.

EXTRA voordeel bij zonnepanelen.

Een koele leefomgeving.

Een schone lucht.

Wat kunnen wij voor u betekenen?

Wij zijn klimaatdienst, specialist in het plaatsen van single split airco systemen. Wij plaatsen split aircosystemen in Drenthe, Friesland en Groningen. Onze specialisten staan klaar om je te voorzien van advies op maat. Of het nu gaat om verkoeling tijdens de zomermaanden of om een kosteneffectieve verwarmingsoplossing in de winter, wij hebben de expertise om je de juiste richting op te sturen. Onze nauwkeurige koellastberekeningen helpen de optimale capaciteit en het perfecte type airco systeem te bepalen voor jouw specifieke behoeften. Heb je professionele hulp nodig bij het besparen op je energie – en gaskosten? Dan zijn we misschien wel een hele goede match!

Airco warmtepomp

Laten we praten!

Wij helpen je graag aan een lagere energierekening.